MUUMIPEIKKO JA PYRSTÖTÄHTI

Kuvaus

Kaikkien rakastama klassikko Muumipeikko ja pyrstötähti saapuu uudistettuna elokuvateattereihin!

Eräänä sateisena iltana Muumilaakson rauhaisaan idylliin saapuu filosofiksi esittäytyvä Piisamirotta ennustamaan koko maapalloa kohtaavaa katastrofia. Yhtäkkiä kesä ei olekaan enää niin kuin ennen. Muumipeikon, Nipsun ja Pikku Myyn on lähdettävä vaikeakulkuiseen seikkailuun tähtitornivuoren huipulle selvittämään, onko maailmanloppu todella tulossa.

Elämän palaaminen uomiinsa edellyttää Muumilaakson väeltä ennennäkemätöntä sankaruutta. Matkalla kohdataan jännittäviä vaaroja, mutta myös luonnon ihmeitä ja uskomattomia aarteita – ja solmitaan korvaamattomia uusia ystävyyksiä. Tarinassa tavataan myös seikkailija Nuuskamuikkunen sekä viisas keksijä Niisku ja hänen siskonsa Niiskuneiti.

Vahvistunein joukoin kotiin Muumilaaksoon palattuaan on ystävyksillä entistäkin paremmat eväät niin pyörremyrskyiltä kuin pyrstötähdiltä suojautumiseen ja koko Muumi-perheen pelastamiseen. Tarvitaan vain kekseliäisyyttä, yhteishenkeä ja valmiutta auttaa apua tarvitsevia, jotta kaikki pysyvät turvassa merkillisiltä luonnonilmiöiltä.

* * *

Muumipeikko ja pyrstötähti perustuu legendaarisen suomalaisen kuvittajan ja kirjailijan Tove Janssonin samannimiseen kirjaan (1946). Nordic Pictuers Companyn (ent. Cinematic) ja Kindernet Entertainmentin tuottama Muumipeikko ja pyrstötähti on uusi versio maailmanlaajuisesti tunnetusta Dennis Livsonin Muumi-klassikkoanimaatiosta (1992), joka on nyt saanut uuden elämän.

Huippulaatuiseksi niin uusille sukupolville kuin vanhoille Muumi-faneille uudistetussa elokuvassa on säilytetty alkuperäisen elokuvan tarina sekä klassisen piirtämisen ja kalvoanimaation tyyli. Animaation kuva on päivitetty tämän päivän elokuvastandardeihin ja elokuvan äänimaailma – musiikki, kappaleet ja dubbaukset – uudistettu kokonaan.

Tiedot

Kesto
1 h 14 min
Lajityyppi
Animaatio, koko perheen
Ikäraja
S
Levittäjä
SF Studios
Pääosissa
Muumipeikko: Joonathan Kettunen / Christoffer Strandberg Hemuli: Jarmo Koski / Max Forsman Pikku Myy: Sarika Lipasti / Saga Sarkola Muumimamma: Kristiina Halttu / Maria Sid Muumipappa: Carl-Kristian Rundman / Carl-Kristian Rundman Nipsu: Tuomas Uusitalo / Andreas af Enehielm Niisku: Antti LJ Pääkkönen / Oskar Pöysti Niiskuneiti: Heljä Heikkinen / Alma Pöysti Nuuskamuikkunen: Markus Niemi / Lasse Mellberg

Näytösajat

Tulevia näytösaikoja ei ole vielä vahvistettu.