Vinski ja näkymättömyyspulveri

Kuvaus

Juha Wuolijoen ohjaama Vinski ja näkymättömyyspulveri perustuu jo useita sukupolvia riemastuttaneeseen Aapelin kirjaan Koko kaupungin Vinski (1954). Elokuvan käsikirjoituksen ovat kirjoittaneet Jari Olavi Rantala, Mauri Ahola ja Juha Wuolijoki. Elokuvan tuottaa Snapper Films Oy.

Elokuvan pääosissa nähdään Vinski (Kuura Rossi), Antero (Mikko Leppilampi), Krista (Pirjo Heikkilä) sekä apteekkari (Martti Suosalo).

Vinski ja näkymättömyyspulveri sijoittuu kuvitteelliseen Hömpstadin kaupunkiin, joka on joutunut röyhkeän rikosaallon kouriin. Murrot ja ryöstöt ovat osa kaupunkilaisten todellisuutta, ja poliisia auttamaan tarvittaisiin nyt todellinen supersankari. Koulupoika Vinski (Kuura Rossi) tutustuu salaperäiseen apteekkariin (Martti Suosalo), joka tarjoaa Vinskille mahdollisuutta tulla Hömpstadin sankariksi.

Apteekkarin salaisuus on näkymättömyyspulveri, jonka avulla Vinski voisi auttaa rikosaallon kynsissä kamppailevaa kaupunkia. Supersankaruus ei kuitenkaan ole helppoa, kun samaan aikaan Vinskin äiti Krista (Pirjo Heikkilä) alkaa seurustella turvayrittäjä Anteron (Mikko Leppilampi) kanssa.

Hankalinta Vinskille on kuitenkin pitää omat sankarityönsä salassa. Hän on luvannut apteekkarille ettei paljasta pulveri salaisuutta kenellekään. Pelastaakseen Hömpstadin Vinskin täytyy todellakin olla näkymätön supersankari.

Vinski ja näkymättömyyspulveri on ensimmäinen kotimainen koko perheen elokuva, josta tulee levitykseen myös ruotsiksi dubattu versio. Elokuvasta tehdään myös suomen- ja ruotsinkieliset kuvailutulkatut versiot.

Tiedot

Kesto
1 h 20 min
Lajityyppi
koko perheen, Kotimainen, Seikkailu
Ikäraja
K-7 (4)
Ohjaaja
Juha Wuolijoki
Levittäjä
Finnkino
Pääosissa
Vinski - Kuura Rossi Apteekkari - Martti Suosalo Krista - Pirjo Heikkilä Antero - Mikko Leppilampi Roosa - Fiona Iyare TV-toimittaja - Sampo Sarkola Pappi - Minka Kuustonen Juuso - Ohto Heiskanen Rosvot - Antti Tuomas Heikkinen ja Joel Hirvonen Poliisi - Hannu-Pekka Björkman Opettaja - Chike Ohanwe Farmaseutti - Hannamaija Nikander Hoitaja - Cécile Orblin

Näytösajat

Tulevia näytösaikoja ei ole vielä vahvistettu.